Ekonomi

Arthur Hayes, merkez bankalarının likiditeyi artırmasıyla Bitcoin’i destekliyor

BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, dünya çapındaki merkez bankalarının ekonomilerine likidite enjekte etmeye başlamasıyla birlikte Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini halka açık olarak destekledi. Hayes, küresel para politikasındaki bu değişimin, dijital para birimlerine fayda sağlayabilecek yükselişli piyasa getirileriyle sonuçlanmasının beklendiğini savunuyor.

BitMEX’in kurulduğu 2014 yılından bu yana, ABD’de açılan bir davanın büyümeyi kısıtlamasına kadar liderliğini sürdüren Hayes, kripto para birimi alanında etkili bir ses olmaya devam ediyor. Son zamanlarda Çin Halk Bankası (PBoC), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) gibi merkez bankalarının, kendi bankalarını olumsuz etkilemeden benzer niceliksel genişleme tedbirlerini takip etmesi beklenen eylemlerine dikkat çekti. para birimleri. Bunun temel nedeni ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın liderliğinde daha rahat bir siyasi duruşun benimsenmiş olmasıdır.

Eski yöneticinin yorumları, küresel kredi piyasalarının ve merkez bankası bilançolarının önemli ölçüde genişlemesinin beklendiği bir dönemde geldi. Tarihsel olarak, bu faktörler kripto para birimi değerlemelerini etkilemede rol oynamıştır. Bu korelasyona dayanarak Hayes, Bitcoin’in (BTC) Ethereum(ETH) ve son zamanlardaki ilgisi solana(SOL) ağda uzun pozisyon almayı savunuyor.

Ek olarak Hayes, merkezi olmayan uygulamalarda (dApp’ler) ve bunlarla ilişkili tokenlarda potansiyel bir artış öngörüyor. Bu varlıklardan bazılarının, mevcut değerlerinin 10.000 katına kadar potansiyel getirilerle üstel bir büyüme yaşayabileceğini öne sürüyor. Ancak yatırımcıları bu iyimser tablo karşısında dikkatli olmaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bitcoin, Mart 2020’den bu yana %250 oranında artış göstererek önemli bir büyüme gösterdi. Bu performans, hem klasik finansal sistemlere karşı bir korunma aracı hem de spekülatif bir yatırım fırsatı olarak kripto para birimlerine olan ilginin ve inancın arttığının göstergesidir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu